
Planta baixa
Cara a cara: és bo castigar els nens?
N’hem parlat amb la Pilar Calçada i Balcells, membre de la Federació dels Moviments de Renovació Pedagògica, professora de secundaria i presidenta de l’associació 8 colors, i la Rosa Cañadell, llicenciada en Psicologia, professora jubilada i exportaveu d’USTEC.
Si no podeu veure l’entrevista linkeu aquí


ENTREVISTA CICLE SHA-L’OM A RÀDIO MONTBLANC 107FM
https://www.instagram.com/raffamartinez

CURS DE FORMACIÓ AMB ASSUMPCIÓ VILASECA VILADRICH @assumvilaseca
Arquitecta i màster en Bioconstrucció
L’objectiu dels tallers és descobrir la metodologia del traçat i la tècnica utilitzada pels mestres d’obra responsables de l’aixecament de les grans construccions sagrades de la humanitat i l’aplicació pràctica d’aquests coneixements de geometria a les tasques actuals.
Els tallers estan orientats a totes les persones, tècnics o no, interessades en l’inquietant món de la geometria i per tot el que és subtil.
Possibilitat d’Allotjar-se i menjar
Espai Cal xic de les Roques
Santa Coloma de Queralt
Dates del curs:
– 26 i 27 de Novembre 2022
– 21 i 22 de Gener 2023
– 4 i 5 de Març 2023
– 27 i 28 de Maig 2023
– 16 i 17 de Setembre 2023
– 4 i 5 de Novembre 2023
Horaris:
– Dissabtes de 9:30h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h
– Diumenges de 9:30h a 14:00h
Places Limitades‼️
Per + Informació i reserves:
pilartemplesnc@gmail.com
assum@coac.net
Sí a les energies renovables, no a qualsevol preu!
Sobirania Energètica Baixa Segarra – SEBS-
Des de Sobirania Energètica – Baixa Segarra ens oposem a la massificació eòlica i solar a l’altiplà de la Segarra i zones del Camp de Tarragona. Actualment, hi ha presentats 13 projectes que afecten els municipis de Les Piles, Conesa, Llorac, Santa Coloma, Forès, Bellprat i Pontils.
Actualment, els municipis de la Baixa Segarra ja tenen un balanç molt positiu en la producció d’energia eòlica. És a dir, generem molta més energia eòlica que la què consumim.
Aquesta implantació barroera de la transició energètica, duta a terme pels grans oligopolis, representa una gran amenaça per l’economia i el paisatge de la nostra comarca. A més a més, alimenta un model energètic que no és ni democràtic ni de proximitat i que no té en compte les persones del territori, sinó que s’aprofita d’aquest de manera extractiva.
Per això, des d’aquesta plataforma, lluitem per una alternativa neta, sobirana i realment sostenible, i estem en contra de l’explotació eòlica del nostre territori.
Feminisme Convivència Sostenibilitat Coherència Diferència Cooperativise Lluita Creativitat Consciència Il·lusió
Quatre Cantonades
Acosten les diferents temàtiques a les persones destinatàries a través d’una metodologia sistèmica basada en el dinamisme, la vivencialitat i el debat. Entenent que l’aprenentatge profund es fa des de l’experimentació i l’emoció.

Soberania Alimentaria, Biodiversidad y Culturas
Soberania Alimentària
Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures és una publicació d’informació, debat i reflexió de tot allò que sabem que condiciona la vida rural, l’agricultura i l’alimentació. Una revista de pensament crític que vol ajudar a imaginar i construir noves realitats socials i econòmiques per a deixar enrere el capitalisme.
El món rural està format per molts mons i tots ells, interconnectats i vulnerables, es troben exposats a les conseqüències del sistema capitalista: envelliment de població, destrucció de paisatges, polítiques injustes que impedeixen viure del sector agrari, acaparament de terres, pèrdua de fertilitat dels sòls, pervivència d’actituds masclistes…
A ritme d’úter
A ritme d’úter és un espai d’aprenentatge al voltant de la nostra naturalesa cíclica des d’una perspectiva eco feminista, interseccional i holística.
L’educació menstrual no va d’explicar el sagnat que experimentem un cop al mes, es tracta de desmuntar les narratives ancorades al nostre imaginari col·lectiu, narratives que afavoreixen el menyspreu als nostres processos bio (lògics), que influeixen negativament en la construcció de la nostra autoestima i impedeixen la sobirania sobre els nostres cossos i l’autogestió de la pròpia salut.
El cos menstruant ha estat i segueix sent utilitzat com a mecanisme de control i adoctrinament pel patriarcat. És mercantilitzat per la indústria de la higiene íntima i per les farmacèutiques que invisibilitzen la sang menstrual i ens animen a ignorar els nostres processos fisiològics. És per això que cal polititzar la menstruació com a estratègia de resistència i empoderament i començar a entendre el nostre cos com a territori de resistència.
Ballem a ritme d’úter?
Emma PonceDLeón
Patis x Clima
Patis x Clima és un programa divulgatiu organitzat per El globus vermell amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad del Ministeri per a la Transició Ecològica d’ Espanya.
El redisseny dels patis i espais escolars de manera participativa té l’objectiu de renaturalizarlos i que esdevinguin processos i espais d’aprenentatge dins de centre, integrant l’acció pel clima dins el currículum educatiu. Són processos col·lectius que reforcen la participació activa de la ciutadania i contribueixen a millorar les condicions ambientals a nivell urbà. La introducció de la natura a la ciutat és clau per a la mitigació dels efectes i l’adaptació a l’canvi climàtic, alhora que per mantenir la biodiversitat de l’ecosistema i augmentar la seva resiliència.
Cooperativa de dinamització comunitària
La Bastida Participació
A La Bastida treballem per la dinamització comunitària enfocada al foment de la participació juvenil per tal de crear individus més empoderats, comunitats més cohesionades i un territori socialment compromès.
– Promovem el co-disseny dels projectes per treballar de manera col·laborativa i aportant les diferents mirades implicades des de l’inici fins al final del procés.
– D’aquesta manera aconseguim que les accions que duem a terme estiguin ben arrelades al territori i tinguin més capacitat transformadora.
– Tenim en compte totes les veus, especialment a la població jove.
– Treballem a peu carrer, mitjançant la intervenció directa i la proximitat a la ciutadania.
– El nostre treball no seria possible sense les eines i recursos de l’educació no formal i el treball en xarxa.
Un model econòmic amb futur
Economia del bé comú
L’Economia del Bé Comú (EBC) és un model socioeconòmic que té com a finalitat principal assolir el Bé Comú, és a dir, una bona vida per a tothom en un planeta sa. L’EBC, promoguda pel escriptor austríac Christian Felber, pretén reorientar el model econòmic actual, basat en la maximització del benefici individual, i enfocar-lo al servei del bé comú.
La idea central és que les empreses EBC estan orientades als següents valors, que tenen en compte i amb els que es comprometen:
Dignitat humana / Solidaritat i justícia social / Sostenibilitat ambiental / Transparència i participació democràtica

Que la conquista sea hacia adentro
AstroDanza
Busca tu manera, tu camino, tu paisaje.
Si te apetece claro.
Esta soy yo mostrándome al mundo. Comparto recursos que a mi me han servido para transitar y trascendir episodios de mi vida.
¿QUÉ HAGO?
- Combino la Astrología con el Método AfroYin®️
@gimnasio_del_alma
¿CÓMO?
- Permito que la energía del cielo me traviese y danzo.
Dejo que el cuerpo exprese lo que siento y quiero expresar, sin ponerle juicio, así sin más.
¿QUÉ OFREZO?
- Sesiones de AstroDanza; movimiento, conciencia y danza. Te invito y te acompañó a sincronizarte con el cielo y mover la tierra que eres a través del cuerpo.
¿QUÉ SUCEDE?
- Inicias un proceso de autoconocimiento y transformación personal. Te conviertes en soberanx de tu energía. Haces Alquímia aprovechando la consistencia, fuerza y energía del cuerpo físico para llegar a mover los otros (emocional y mental).
Paula Villodres
Descobreix la Cooperativa creativa de comunicació conscient i col·laborativa
Avís legal i política de privacitat
“Cada dia és una nova possibilitat “
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres:
Segueix-nos
Gràcies per la visita
8 colors © {2021}. All rights reserved.